הצהרת הון

ייעוץ וטיפול בהצהרת הון

הצהרת הון, בדומה למאזן של חברה, הינה תמונת מצב של כל הנכסים וההתחייבות של אדם או תא משפחתי (אדם, בן זוגו וילדיהם מתחת לגיל 18), נכון לאותו תאריך מסוים בו הוא הוא נדרש להגיש אותה (בדרך כלל 31.12 של שנה פלונית).

הצהרת הון היא אמצעי משלים לדוחות המס המוגשים לפקיד השומה אחת לשנה, אותו דורשת רשות המיסים על מנת לבדוק את ההכנסות של בעל העסק בהשוואה לדיווחים השנתיים.

השוואה בין הצהרות הון במועדים שונים, מראה את הגידול בהון של בעל העסק והתא המשפחתי שלו ומאפשרת לרשות המיסים לבחון האם ישנו הפרש אשר הושג ממקור שלא דווח לה במסגרת הדוחות השנתיים.

הצהרת הון מוגשת באמצעות טופס המחולק לשני חלקים – הון הקשור לעסק ולחברות/שותפויות בבעלותכם, והון אישי. אדם הנדרש להגיש הצהרת הון יידרש לפירוט רכוש כמו נכסי מקרקעין (דירות חנויות) תכניות חיסכון, מניות וניירות ערך אחרים, פירוט על רכוש בבית כגון מוצרי חשמל וריהוט, תכשיטים, פירוט על כספות ועוד. כמו כן יידרש אותו אדם להצהיר התחייבויות כספיות שונות, כמו משכנתא, חריגות אשראי, הלוואות ועוד.

ככלל, את הצהרת הון יש להגישה בתוך 120 יום ממועד קבלתה אולם במקרים מסוימים ניתן לקבל אורכות.

לרוב, מס הכנסה ידרוש להגיש הצהרת הון חוזרת אחת ל-5 שנים.

חשוב לזכור ולשים לב:

  • הבחינה נעשית לגבי הפרשים בין הצהרות הון, לכן יש להקפיד על רישום מלא של כלל נכסים וההתחייבויות שבבעלותכם, בארץ ובחו"ל.
  • החל מהצהרת ההון הראשונה יש לבצע תרשומת מסודרת של כל התקבולים / תשלומים גדולים במישור הפרטי שככלל, אין חובה לדווח עליהם. למשל מתנות בשווי כספי משמעותי מההורים או הלוואה שנתנה או התקבלה מקרובים, הוצאה כספית משמעותית במישור הפרטי.
  • יש לרשום את הסכומים במונחי עלות ולא במונחי שווי. כך למשל, דירה שהתקבלה בירושה תירשם על סכום של 1 ש"ח.
  • לשמור עותק מההצהרות המוגשות לרשות המיסים.
  • מצאתם הפרש משמעותי בין הצהרות ההון במועדים שונים ואין בידכם הסבר משכנע? פנו אלינו.
 

בדקו זכאותכם עם נציגינו עוד היום:

בדקו זכאותכם עם נציגינו עוד היום:

השאירו פניה ומומחה יחזור אליכם בהקדם: